vrijdag, 12. juni 2009 - 14:39

Mexicaanse griep op basisschool in Noord-Brabant

Waalre

Op een basisschool in het Noord-Brabantse Waalre is een meisje van acht jaar oud besmet met de Mexicaanse griep. Dit heeft de GGD bevestigd.

Tamiflu
Volgens de GGD gaat het bij het meisje om een ‘milde griep’ en zijn de ouders van de kinderen uit de klas van het meisje vrijdag door de GGD met een brief op de hoogte gesteld en worden alle kinderen uit de klas uit voorzorg de komende tien dagen behandeld met tamiflu. De kinderen kunnen wel gewoon naar school, het meisje moet eerst herstellen van de griep.

Intensive care
In een overzicht van het aantal besmettingen in Nederland met de Mexicaanse griep, maakt het RIVM vrijdag 12 juni melding van een besmette patiënt die op de intensive care ligt. Het aantal mensen dat de besmetting met het virus in het buitenland heeft opgelopen ligt op 29, bij 14 vond de besmetting in Nederland plaats. Totaal zijn van de 43 patiënten er 42 herstellend of inmiddels al genezen.

’Steeds meer mensen positief bevonden’
Het overzicht is een momentopname van de meldingen in Nederland zoals dat vrijdag 12 juni om 12.00 uur is geregistreerd. In Nederland zijn momenteel 43 bevestigde infecties met Nieuwe Influenza A (H1N1). ‘De laatste week worden er steeds meer mensen positief bevonden door contactopsporing van de GGD’, meldt het RIVM.
Provincie:
Tag(s):