donderdag, 24. september 2009 - 10:50

New York bedankt Friesland

Gouverneur David A. Paterson van de staat New York heeft Friesland per brief bedankt voor het bezoek van een provinciale delegatie eerder deze maand. Paterson schrijft dat hij onder de indruk was van de Friesland Day en andere Friese activiteiten.

Op 12de september kwamen 350 Friese Amerikanen en Friezen bijeen op Governor’s Island voor de presentatie van de Engelstalige versie van het boek ‘Gevierde Friezen in Amerika’ en het culturele festival waar Oerol deel van uitmaakte. Aanleiding voor het Friese bezoek was de viering van 400 jaar vriendschapsbanden tussen New York en Nederland.

,,Lieve vrienden, (..) namens alle New Yorkers dank ik iedereen die betrokken was bij deze opgewekte en actuele inspanningen om de Friese legende voort te laten leven. En ik ben bijzonder blij met de fantastische deelname van getalenteerde dichters en artiesten en creatieve musici die een dankbaar publiek hebben vermaakt op deze speciale dag’’, schrijft Paterson.

De Gouverneur stelt dat de staat New York blij is met de Friezen en hun afstammelingen die in de staat zijn komen wonen en die trots blijven op hun afkomst. Ook herinnert Paterson aan de vroege erkenning van de Verenigde Staten van Amerika door de Friese staten in 1782. Hij prijst het boek en het Fryslân House van waaruit veertien Friese bedrijven toegang proberen te krijgen tot de Amerikaanse markt.

De verspreiding van het boek ‘Gevierde Friezen’ verloopt voorspoedig. De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Fay Hartog-Levin, heeft haar exemplaar vorige week aan de Amerikaanse generaal David Petraeus overhandigd. Petraeus bezocht Nederland en komt vanwege zijn Friese vader zelf in het boek voor. De Amerikaanse ambassadeur heeft inmiddels een nieuw boek van de provincie ontvangen.
Provincie:
Tag(s):