woensdag, 10. juni 2009 - 11:27

Nieuwe pick-up van VW heeft de Amarok

De nieuwe pick-uptruck van Volkswagen krijgt de naam Amarok. In het najaar wordt de Amarok in Zuid-Amerika onthuld. De Europese marktintroductie staat gepland voor de zomer van 2010. Met de Amarok wil Volkswagen een wereldmarkt betreden waarop vooral Japanse merken domineren. De Amarok wordt gebouwd in de Volkswagen-fabriek in Buenos Aires, Argentinië.

'Amarok’ komt uit de taal van de Inuit-eskimo’s in Noord-Canada en Groenland en betekent ‘wolf’. De wolf staat bij de Inuit bekend als ‘koning van de wildernis’ door zijn kracht, superioriteit en uithoudingsvermogen. Juist die eigenschappen zijn ook van toepassing op de Volkswagen Amarok. De naam kan in het Spaans en Portugees, de talen die gesproken worden in belangrijkste beoogde markten van de auto, Argentinië en Brazilië, ook vertaald worden als ‘hij houdt van stenen’. Een omschrijving die de robuuste Volkswagen Amarok eveneens recht doet. CEO van Volkswagen Bedrijfswagens.

Internationale dimensie
De Amarok is de eerste pick-up van dit formaat die door een Europese autofabrikant gemaakt wordt; de concurrentie bestaat voornamelijk uit Aziatische merken. De Amarok is belangrijk voor de groeistrategie van de Volkswagen Groep. Met de komst van deze pick-uptruck krijgt Volkswagen toegang tot een geheel nieuw marktsegment voor het merk. Stefan Schaller, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens: ‘De Amarok geeft ons merk een nieuwe, nog internationaler dimensie. Dat wij deze auto mogen ontwikkelen, produceren en verkopen, vervult Volkswagen Bedrijfswagens met trots. De komst van de Amarok is enorm belangrijk voor de groei van de complete groep en is een logische aanvulling op ons wereldwijde modellenaanbod.’

Dubbele cabine
De Volkswagen Amarok is een geheel nieuw ontwikkeld model en wordt geïntroduceerd als een pick-up met een dubbele cabine en vierwielaandrijving. Een uitvoering met een enkele cabine volgt later. Behalve een robuust chassis krijgt de pick-up zuinige en efficiënte motoren en een duidelijk herkenbaar Volkswagen-gezicht. De auto zal aangedreven worden door de nieuwste krachtige en tevens zeer efficiënte common-rail turbodieselmotoren (TDI) van Volkswagen. Het brandstofverbruik en de uitstoot van de Amarok zullen de laagste zijn in het pick-upsegment.
Categorie:
Tag(s):