vrijdag, 29. mei 2009 - 12:24

'Ontvoerde Katja Leendertz veilig bij vader in Amerika'

Ede

De vader van het ontvoerde Edese meisje Katja Leendertz (7) heeft vrijdagochtend telefonisch zijn verhaal gedaan aan de redactie van Nieuwsblad Ede Stad. Vanuit het Amerikaanse Pennsylvania zei hij dat zijn dochter bij hem is en dat zij het goed maakt.

Katja Leendertz werd woensdagmorgen tegen half elf ’s ochtends ontvoerd toen ze op het plein van de Cavaljéschool in Ede in een auto werd geduwd. Meteen werd groot alarm geslagen. De politie zette eerste Burgernet in en later werd ook een Amber Alert verstuurd.

De politie kreeg meerdere tips binnen. De auto die gebruikt zou zijn bij de ontvoering werd later op de woensdag al gevonden in Ede. De politie heeft ook woensdag al aangegeven dat de ontvoering moet worden gezien in de ‘familiaire sfeer’.

De redactie van Nieuwsblad Ede Stad, onderdeel van Koninklijke BDU Uitgevers, werd vrijdagochtend gebeld door de vader van het meisje. Hij vertelde dat het goed gaat met zijn dochter en dat ze bij hem in het Amerikaanse Pennsylvania is.

,,Ik heb haar drie jaar niet gezien. Dat vreet aan me en het heeft me veel geld gekost aan advocaatkosten. Maar ik heb nu de volledige voogdij toch gekregen. Ik heb dat niet tegen mijn ex-vrouw (de moeder van Katja, red) gezegd omdat zij haar anders mee zou nemen naar Oekraïne. Dan zou ik Katja helemaal nooit meer zien.�

De vader heeft zich de impact van de ontvoering niet gerealiseerd. ,,Ik had de paniek nooit verwacht. Ik haalde gewoon mijn dochter op. Ik wist ook niet dat er een maand geleden in Ede ook al een meisje ontvoerd is geweest.�

Vader belt politie
Een man die zegt de vader te zijn van de 7-jarige Katja Leendertz uit Ede heeft zich vrijdagochtend 29 mei telefonisch bij de politie gemeld. Dat zegt het rechercheteam dat de vermissing van het meisje onderzoekt. In het gesprek met een van de rechercheurs geeft de man aan dat hij zich met Katja in de Verenigde Staten bevindt.

Op basis van details die de man vertelt gaat de politie er vanuit dat het om de vader van Katja zelf gaat. Volgens de man maakt Katja het goed. De politie doet nog onderzoek om een en ander te verifiëren, met name ook daar waar het gaat om de toestand en de verblijfplaats van het meisje.
Provincie:
Tag(s):