donderdag, 7. mei 2009 - 9:09

Overname Essent dichterbij

Provinciale Staten van Overijssel hebben woensdag ingestemd met de verkoop van energiebedrijf Essent. Daarmee komt een overname van Essent aan de Duitse energieleverancier RWE dichterbij.

De Pvda was in eerste instantie tegen de overname omdat de nieuwe eigenaar RWE te weinig zou investeren in groene energie. Uiteindelijk stemde tijdens de hoofdelijke stemming 33 leden voor een overname en 13 tegen. Volgende week zullen de Brabantse gedeputeerde een definitief besluit nemen.

Essent benadrukt het belang van een overname. ‘De duurzaamheids-ambities van Essent waren de ambities van een ongesplitst Essent. Het commerciële deel van Essent (PLB) waar we nu over praten kan die duurzaamheidambities in zijn eentje niet waarmaken. Dat is de realiteit van vandaag’.

Wanneer Essent alleen verder moet zal de winstuitkering omlaag gaan en komen daarmee banen op het spel te staan, zo zegt het bedrijf.

RWE eist bij een mogelijke overname wel een belang van 80 procent aandelen in Essent. Als deze er niet komen gaat de overname niet door, aldus het RWE.
Provincie:
Tag(s):