vrijdag, 13. februari 2009 - 12:49

Patiënten ziekenhuis verhuisd om brand

Zoetermeer

Door sloopwerkzaamheden met een snijbrander is vrijdagochtend rond 08.30 uur brand uitgebroken in de kelder van een slooppand aan de Brechtzijde in Zoetermeer.

Omdat de rookontwikkeling risico’s opleverde voor de omgeving, werden meetploegen ingezet om de eventuele verspreiding van gevaarlijke stoffen in kaart te brengen.

Omdat het een slooppand betrof heeft de brand zelf geen directe schade aangericht. Het grootste gevaar voor de directe omgeving was de rookontwikkeling. De rook dreef in de richting van een gebouw van de GGZ Zoetermeer en het Lange Land Ziekenhuis. De brandweer heeft door middel van blusstralen en een waterkanon een regenscherm gemaakt om eventuele gevaarlijke stoffen neer te slaan.

Op advies van de brandweer werden alle bewoners van het gebouw van de GGZ Zoetermeer naar het verst van de brand liggende deel van het gebouw verplaatst. In het Lange Land Ziekenhuis werd de luchtbehandeling tijdelijk uitgeschakeld, zodat er geen rook het gebouw ingezogen kon worden. Door de brandweer werden in en om beide gebouwen metingen verricht naar de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Daarbij werden geen schadelijke concentraties aangetroffen.

Door het sloopbedrijf werd de kelder op een aantal plaatsen opengebroken. Daardoor werden de vuurhaarden voor de brandweer bereikbaar en konden zij worden geblust. De brandweer is nog geruime tijd aanwezig gebleven om bij het eventueel weer oplaaien van de brand direct in te kunnen grijpen.
Provincie:
Tag(s):