woensdag, 8. juli 2009 - 21:17

Pia Douwes in musical Chicago in Londen

Amsterdam

Pia Douwes gaat een hoofdrol spelen in de musical Chicago in Londen. Douwes vertolkt vanaf 14 september in het Cambridge Theatre zes weken lang de rol van Velma Kelly. Ze vervulde die rol eerder in 1999 in de Nederlandse versie van Chicago en in 2004 op West End en op Broadway.

Pia Douwes: ,,Sinds ik de rol in Londen gespeeld heb, kreeg ik zo'n beetje elk half jaar een telefoontje of ik wilde terugkomen. Ja, natuurlijk wilde ik dat. Dolgraag zelfs. Maar er kwam telkens iets tussen. Nu kan het eindelijk wel. Afgelopen weekend was de slotvoorstelling van Sunset Boulevard en pas in december staat mijn volgende grote klus op de agenda: het tv-programma 'Op zoek naar Mary Poppins'.''

Pia Douwes is een van de weinige Nederlandse musicalsterren die veelvuldig in het buitenland optreedt. Zo vervulde Douwes naast de rol in Chicago honderden keren de hoofdrol in de Oostenrijkse en Duitse producties van Elisabeth. Ook speelde ze een rol in zowel de Nederlandse als Duitse productie van 3 Musketiers.
Categorie:
Tag(s):