donderdag, 18. juni 2009 - 21:25

Poederbrief bij Essent ongevaarlijk

Den Bosch

Op de postdistributieafdeling in een kantoor van energiebedrijf Essent aan het Willemsplein in Den Bosch is donderdag een enveloppe met daarin een brief en een onbekend hoeveelheid poeder geopend. Op die afdeling waren op dat moment 26 werknemers aanwezig waarvan er vijf mogelijk direct in aanraking zijn gekomen met het poeder. Er is direct alarm geslagen waarbij de bedrijfshulpverlening de eerste opvang heeft verzorgd.

De gealarmeerde hulpdiensten hebben een protocol speciaal bedoeld voor soortgelijke situaties in werking laten treden. De afdeling met daarin de werknemers werd daarom direct afgesloten van de rest van het gebouw. Het gebouw hoefde niet ontruimd te worden. Een aantal werknemers, die mogelijk in contact waren gekomen met het poeder, hebben zich uit voorzorg moeten douchen. Vervolgens is een aantal van die mensen met een taxi naar huis gebracht. De rest van de mensen heeft de uitslag van het onderzoek in het kantoor afgewacht. Het poeder is door de politie zo spoedig mogelijk naar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM) gebracht waar het onderzocht is.

Om kwart voor zeven meldde het RIVM dat er geen sprake is van een gevaarlijke (chemische) stof en konden alle mensen gerust weer naar huis. Essent zorgt voor hun persoonlijke opvang. De recherche onderzoekt de herkomst van de brief.
Provincie:
Tag(s):