donderdag, 8. januari 2009 - 9:14

Politie waarschuwt voor pekelwater

Regio

Bij de huidige winterse omstandigheden worden auto’s door opspattend pekelwater extra besmeurd en vies, waaronder ook de voor en achterverlichting. Als deze verlichtingunits niet tijdig schoon gemaakt worden, wordt door deze viezigheid de lichtopbrengst van de verlichting sterk verminderd.

Hierdoor kan de verkeersveiligheid van zowel de bestuurder als van andere weggebruikers in gevaar komen. Door de politie Drenthe wordt in toenemende mate vastgesteld dat automobilisten vergeten of nalaten deze tijdig schoon te maken.

Ook komt het voor dat door deze viezigheid kentekenplaten aan de achterzijde van het voertuig in het geheel niet meer leesbaar zijn, waardoor de identiteit van het voertuig niet meer is vast te stellen. Hierdoor kan de opsporing van strafbare feiten met voertuigen, bijvoorbeeld doorrijden na een aanrijding, gehinderd worden. Omdat het rijden met smerige kentekenplaten die niet meer leesbaar zijn strafbaar is, kan de politie daar verbaliserend tegen optreden. De boete bedraagt € 90.-.
Provincie:
Tag(s):