donderdag, 26. maart 2009 - 21:50

Rutten per direct weg bij Schalke

(Elfvoetbal) Fred Rutten is niet langer de trainer van Schalke 04. De Nederlandse trainer is volgens de officiele clubsite van Schalke op non-actief gesteld.

Rutten kreeg de onheilstijding aan het eind van de middag te horen in een gesprek met Josef Schnusenberg, de voorzitter van de club uit Gelsenkirchen. "Het was een zakelijk en deels ook emotioneel gesprek", verklaarde Schnusenberg op de clubsite. De assistenten van Rutten, Mike Büskens, Youri Mulder en Oliver Reck, nemen voorlopig diens taken waar.

Eerder vandaag werd nog gemeld dat Rutten het seizoen zou afmaken en dan, ondanks een tot 2010 lopend contract, zou vertrekken. Tegenover Bild verklaarde de Nederlandse oefenmeester vanmiddag in dat kader het volgende: "Er is me verteld dat er voor mij volgend jaar geen toekomst is bij Schalke."

Rutten kende een moeilijk jaar bij Schalke 04. Hij strandde in de groepsfase van de UEFA Cup en werd in de Duitse bekerstrijd uitgeschakeld door Mainz uit de tweede Bundesliga. In de competitie wordt het nog een hels karwei om Europees voetbal veilig te stellen voor komend seizoen.
Categorie:
Tag(s):