vrijdag, 4. september 2009 - 16:48

Sambafestival Nijmegen

Nijmegen

Nog een nachtje slapen en dan is het weer zover. Honderden muzikanten en andere artiesten overvallen de stad. Dit jaar brengen we Nijmegen een zeer afwisselend programma.

Op zowel Plein ’44, de Grote Markt, Mariënburg, Ganzenheuvel, Koningsplein, Molenplein en de Molenstraat (voor de kerk) start het Sambafestival aankomende zondag om 12.00 uur met de klanken van de eerste sambabands. Deze 16 groepen spelen vervolgens afwisselend op elke locatie. Op de Braziliaanse markt op Plein ’44 zijn de hele dag Braziliaans producten te vinden, van percussie-instrumenten tot lekkere hapjes.

Samba-percussieworkshops worden gehouden op de Grote Markt en Mariënburg en capoeïra en Afro-Braziliaansedans kun je leren tijdens de workshops in de Molenstraat. DJ Paulo en Joãozinhobrazil laten hun beats horen op het Koningsplein en Molenplein. Kinderen (en hun ouders) zijn welkom op de Grote Markt om zich te laten schminken of lekker op het springkussen te springen.

Het hoogtepunt van het festival komt aan het einde van de middag. Om 17.30 uur spelen zo’n 300 slagwerkers tegelijk een nummer op Plein ’44. Dat belooft een indrukwekkend geheel te worden!
Provincie:
Tag(s):