donderdag, 19. februari 2009 - 20:58

sc Heerenveen en FC Emmen gaan samenwerken

Emmen

Tijdens een in het Univé stadion in Emmen gehouden persconferentie donderdagavond, is de officiële samenwerking tussen sc Heerenveen en FC Emmen bekend gemaakt. FC Emmen en sc Heerenveen zijn een samenwerkingsverband overeengekomen, de samenwerking heeft betrekking op de jeugdopleiding, scouting en de eerste selectie.

De jeugdopleidingen worden geïntegreerd tot een gezamenlijke voetbalacademie waarbij de spelers gelabeld zijn en blijven aan de postcodegebieden van elke BVO. Deze voetbalacademie wordt gevormd door vier regionale voetbalscholen in de regio Heerenveen en vier regionale voetbalscholen in de regio Emmen in samenwerking met de KNVB. Beide clubs hebben elk een voetbalschool, D-junioren en C-junioren.

De bovenbouw bestaat uit één B-junioren team, één A-junioren team en één Beloftenteam. Deze keuze is overeenkomstig het KNVB beleid ten aanzien van jeugdopleidingen betaald voetbal in de toekomst. Deze teams zullen onder een, nog nader te bepalen, gezamenlijke naam uitkomen. De scouting wordt gemeenschappelijk uitgevoerd.

FC Emmen krijgt de beschikking over zes sc Heerenveen talenten, die zich kunnen door ontwikkelen in de Jupiler League. De samenwerking leidt tot een kwalitatieve verbetering voor beide betaald voetbalorganisaties ten aanzien van de eerste selectie, scouting en de jeugdopleiding.
Provincie:
Tag(s):