maandag, 22. juni 2009 - 9:07

Slecht onderhoud zorgt voor meer pechhulp in België

De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt dat pechhulpdienst Touring momenteel 10% meer pechgevallen te verwerken krijgt dan vorig jaar. Een woordvoerder van de Belgische pechhulp wijt dit aan uitstel van onderhoud en reparaties.

Leden van Touring mogen jaarlijks vijf keer een beroep doen op pechhulp. 'Als ze worden weggesleept, gaan ze niet naar de garage om het euvel grondig op te lossen. Zo gebeurt het vaak dat we gebeld worden door personen die we enkele dagen eerder ook al uit de nood moesten helpen', aldus de woordvoerder.

De laatste tijd wordt daar nog vaker op bezuinigd. Automobilisten stellen het reguliere onderhoud uit en schuiven grote reparaties op de lange baan, tot het vaak te laat is. In Nederland roept de ANWB iedereen op om voor aanvang van de komende vakantiereis eerst de auto, motor, caravan, camper of aanhanger te laten controleren bij een BOVAG-bedrijf. Daarvoor is de speciale VakantieCheck in het leven geroepen, een korte en grondige technische controle van het voertuig.
Categorie:
Tag(s):