maandag, 4. mei 2009 - 14:18

Spieren voor Spieren!

Winterswijk

Zondagochtend 3 mei was het dan eindelijk zo ver: de wielerploeg van de actie SKB in beweging voor Spieren voor Spieren kon zich in het officiële tenue aan de Achterhoek presenteren!Zo’n 80 wielrenners verzamelden zich bij het SKB, waar de start plaatsvond van een tocht door de prachtige Achterhoek.

Na een welkomstwoord door de voorzitter van “SKB in beweging voor Spieren voor Spieren!� Ronald Nienhuis en een speciaal welkom aan Rob Harmeling, ex-profwielrenner, o.a. wereldkampioen ploegentijdrit, winnaar 3e etappe Tour de France 1992 en winnaar Ronde van Luxemburg 1994) werd bij de ingang van het SKB een mooie groepsfoto van de renners in het officiële rood-wit-blauwe SKB-Stelvio tenue gemaakt.

Nadat de foto’s waren gemaakt, vertrokken de renners in 4 groepen richting Groenlo. Bij hoofdsponsor De Orangerie / Huize Ruurlo werd de groep opgewacht door directielid Arnold Labohm. Onder het genot van een drankje vertelde Rob Harmeling hier bevlogen over zijn ervaringen als wielrenner en speciaal over het beklimmen van de Stelvio in de Dolomieten.

De renners kregen waardevolle tips over fietstechniek, over het belang van goede voeding en drank en vooral over veiligheid onderweg. Tijdens de tocht heeft Rob Harmeling met alle groepen meegefietst en kon iedereen dus ook op de fiets de nodige praktische tips van hem krijgen.

Namens de organisatie van “SKB in beweging voor Spieren voor Spieren!� werd aan Arnold Labohm een wielertenue aangeboden. Dit tenue zal tot november in Hotel Avenarius te zien zijn, waarmee blijvend aandacht op de actie wordt gevestigd.

Vanuit Ruurlo werd de rit voortgezet richting Aalten. Tenslotte ging de rit verder richting het clubgebouw van FTC Wenters. Hier ontvingen alle renners, onder het genot van een drankje, namens de Rabobank een tweetal spierbalsems.

De actie krijgt een steeds grotere bekendheid, want op 16 mei zal namens de Rotaryclub een cheque worden aangeboden aan “SKB in beweging voor Spieren voor Spieren!�.

Op 21 mei zal de Wentersronde, zoals altijd georganiseerd door FTC Wenters, in het teken staan van de actie. De organisatie hoopt dat op beide dagen weer op een grote opkomst kan worden gerekend. Alle informatie over de actie “SKB in beweging voor Spieren voor Spieren!� kan worden nagelezen op de website www.skbstelvio2009.nl.
Provincie:
Tag(s):