dinsdag, 12. mei 2009 - 9:09

Van Gaal verwacht vandaag meer duidelijkheid

(Elfvoetbal) Louis van Gaal hoopt dinsdag duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst. De trainer verwacht dat AZ hem binnen 24 uur laat weten of zijn transfer naar Bayern München bespreekbaar is. Dat meldt AD Sportwereld.

De clubleiding van de Alkmaarders voerde maandagavond topberaad over de succesvolle oefenmeester, die zelf inmiddels al rond is met de Duitse topclub. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft dan ook het volste vertrouwen in een goede afloop. "De situatie is heel helder. Van Gaal heeft nog een contract tot 2010 en hij heeft ons expliciet verteld dat hij dat persoonlijk zal oplossen met het bestuur van zijn club. Wij weten van de afspraak tussen hem en voorzitter Scheringa, dat hij als hij een belangrijke titel binnenhaalt onder zijn contract uit kan. Dus wachten we even af."

Rummenigge heeft zich verbaasd over de uitspraken van AZ-voorzitter Dirk Scheringa, die zegt niet mee te willen werken aan transfer. "Maar we laten ons niet in de war brengen door een interview van Scheringa in de krant. Nee, Bayern heeft ook geen plan B opgesteld voor het geval Van Gaal niet komt. Wij zijn eruit met hem. Van Gaal heeft er nadruk op gelegd in zijn gesprekken met ons dat hij het probleem met zijn club persoonlijk oplost. Daar vertrouwen we dus op", aldus Rummenigge.
Categorie:
Tag(s):