donderdag, 26. maart 2009 - 18:49

Verwarde man belaagt politie met messen

Papendrecht

In de nacht van woensdag op donderdag 26 maart heeft de politie een 20-jarige man uit Papendrecht op de J.R.Thorbeckesingel aangehouden nadat hij agenten met messen had bedreigd. De politie zag zich genoodzaakt een schot te lossen vanwege de bedreigende situatie.

De man bevond zich op de bovenverdieping van de woning toen zijn moeder rond 00.45 uur de politie belde vanwege een dreigende situatie met haar ernstig verwarde zoon. Toen de politie arriveerde, kwam de man naar de benedenverdieping en viel agenten met messen aan. Na een worsteling, waarbij één van de agenten zich genoodzaakt voelde te schieten, vluchtte de man de woning uit. Opnieuw werd de man door de politie achtervolgd waarbij hij bleef dreigen met de messen. De man gaf zich pas over na het gebruik van pepperspray en wapenstok. Bij zijn aanhouding bleek de man een verwonding aan zijn been te hebben. Vermoedelijk is deze verwonding ontstaan door één van de messen.

Er wordt onderzoek gedaan naar de aanleiding van het incident, het handelen van de verdachte en het handelen van de optreden politieagenten. De verdachte is een bekende van de politie.
Provincie:
Tag(s):