woensdag, 24. juni 2009 - 12:12

Wieënhof mag uitbreiden tot medisch centrum

Venray

Voormalig hotel De Wieënhof aan de Leunseweg in Venray mag uitbreiden tot medisch centrum. Burgemeester en Wethouders hebben de exploitatieovereenkomst met de projectontwikkelaar goedgekeurd.

De plannen gaan uit van verbouwing van het bestaande gebouw en uitbreiding met een nieuw gebouw aan de achterzijde, zodat een carrévormig blok ontstaat met in het midden een patio. Net als in het verleden wordt uitgegaan dubbelgebruik van het parkeerterrein ten noorden van de locatie, dat in eigendom is van de gemeente.

In het voormalig hotel De Wieënhof zijn sinds 2007 de huisartsenpost (HAP) en de regionale ambulancevoorziening (RAV) gevestigd. De vroegere hotelkamers op de verdieping worden verhuurd als studio’s voor mensen die kortere tijd in Venray wonen. De betrokken ontwikkelaar wil naast de HAP/RAV in het pand een apotheek en huisartsenpraktijk onderbrengen. Verder is er ruimte voor andere maatschappelijke doeleinden, zoals bijvoorbeeld een fysiotherapie- of logopediepraktijk. De studio’s blijven voorlopig verhuurd.

Als de procedures volgens planning verlopen, start de bouw nog dit jaar.
Provincie:
Tag(s):