vrijdag, 12. november 2010 - 17:53

Bestuurder na ontslag uit ziekenhuis aangehouden na dodelijke aanrijding

Ooltgensplaat

De politie heeft donderdagochtend een 23-jarige man aangehouden. ‘Hij wordt er van verdacht verantwoordelijk te zijn voor een aanrijding op de N59 waarbij vrijdag 22 oktober drie personen om het leven kwamen’, meldt de politie vrijdag.

Een vierde man raakte ernstig gewond, hij ligt nog altijd in het ziekenhuis. Ook de 23-jarige automobilist belandde zelf in het ziekenhuis. Hier werd hij donderdagmiddag ontslagen. Hij is direct aangehouden.

De betreffende vrijdagavond reed de 23-jarige inwoner van Ooltgensplaat op de N59. Rond half twaalf kwam de automobilist uit de richting van Oude-Tonge. Hij kwam op een zeker moment op de andere weghelft terecht en reed hier frontaal tegen een auto.

In deze auto zaten een 53-jarige man en zijn 25-jarige zoon. Zij kwamen direct om het leven. Van de twee andere inzittenden, een 51-jarige vader en zijn 22-jarige zoon, overleed de zoon ter plaatse. De vader is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de jonge bestuurder eerder op de avond van de 22ste een ongeluk heeft veroorzaakt. Op de Langeweg reed hij met zijn auto tegen een boom.
Provincie:
Tag(s):