donderdag, 30. december 2010 - 12:52

Laatste Somalische verdachte in vrijheid gesteld

Rotterdam

In opdracht van het Landelijk Parket is vandaag ook de laatste een 29-jarige Somaliër, die vrijdagavond is aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij terrorisme, vandaag in vrijheid gesteld.

De man geldt nog wel als verdachte, evenals twee anderen van 44 en 47 jaar. Dat maakt het OM zojuist bekend.

Vrijdagavond zijn twaalf Somaliërs aangehouden omdat zij vermoedelijk betrokken zouden zijn bij terroristische activiteiten. De aanhoudingen volgden op een ambtsbericht van de AIVD, waarin werd gemeld dat een aantal Somaliërs op 24 of 25 december een terroristische aanslag in Nederland zou willen plegen.

Het optreden van het OM en de politie richtte zich vrijdag in de eerste plaats op het voorkomen van een mogelijke aanslag. In het grootschalig onderzoek dat volgde zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. Ook over een mogelijk doelwit is niets bekend geworden.

Negen van de twaalf Somaliërs zijn na hun aanhouding in vrijheid gesteld, omdat er tegen hen geen bewijs is. Het onderzoek naar de vermoedelijke betrokkenheid van de overgebleven drie verdachten wordt door de Nationale Recherche voortgezet.
Provincie:
Tag(s):