vrijdag, 28. mei 2010 - 14:14

Onderzoek hinderlijk volgen jongeren Zeewolde afgerond

Zeewolde

Politie Flevoland heeft geen strafbare feiten kunnen constateren in het onderzoek naar aanleiding van meldingen van jongeren over het hinderlijk volgen in Zeewolde van die jongeren door automobilisten. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Er is geen bewijs gevonden van strafbare gedragingen. Er is geen sprake geweest van fysiek contact of pogingen daartoe. Vanaf begin dit jaar heeft de politie in Zeewolde een vijftal meldingen binnengekregen. Jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar zouden zijn aangesproken door personen in verschillende auto’s. Deze meldingen liepen uiteen en waren zeer verschillend van aard.

Naar aanleiding van deze meldingen is er een breed onderzoek opgestart. Hierbij zijn verschillende mogelijke betrokkenen gehoord. Het gaat hierbij om kentekenhouders van de gemelde voertuigen. Dit onderzoek heeft opgeleverd dat er geen strafbare feiten en/of gedragingen zijn geconstateerd.

Een inwoner van Zeewolde kreeg de onterechte publieke verdenking tegen zich door een geruchtenstroom, onjuiste informatiekanalen en de media-aandacht. Uit grondig rechercheonderzoek is vast komen te staan dat deze persoon niet betrokken is geweest bij bovenstaande meldingen. Deze betreffende persoon is dan ook geen verdachte geweest in deze zaak.

De politie in Zeewolde blijft scherp op onveilige situaties: iedereen kan daarover een melding maken. Men kan hiervoor naar het politiebureau gaan, maar in noodgevallen ook 112 bellen. Benadrukt wordt dat de politie alle gevallen serieus neemt.
Provincie:
Tag(s):