zondag, 22. mei 2011 - 15:05 Update: 08-07-2014 0:58

ADO doorstaat Roda-storm en houdt Europese droom levend

Kerkrade

(Elfvoetbal) ADO Den Haag kan zich gaan opmaken voor nog twee wedstrijden in de play-offs voor Europees voetbal.

De ploeg van trainer John van den Brom won zondag ook het tweede duel met Roda JC: 1-2. De tegenstander in de finale van de play-offs is rond half vijf bekend, wanneer FC Groningen en Heracles Almelo hun tweede wedstrijd hebben gespeeld.

De thuiswedstrijd was dan wel met 4-2 gewonnen, helemaal gerust op een goede afloop was ADO niet. Roda bleef door de twee uitdoelpunten geloven in een goede afloop en trok vanaf het begin ten aanval.

De Limburgers hadden al enkele kansen gemist, voordat Morten Skoubo na veertien minuten voor 1-0 zorgde. De spits kopte knap raak op aangeven van Davy de Fauw.

De 2-0 hing daarna meer in de lucht dan de 1-1, maar vanuit het niets werd het gelijk. Linksback Mitchell Piqué draaide met rechts de bal het strafschopgebied in en zag tot zijn eigen verbazing dat het leder zonder door iemand te zijn geraakt in de verre hoek verdween: 1-1.

Die onverwacht tegengoal betekende een klap voor Roda, dat nog wel bleef aanvallen, maar met minder overtuiging dan daarvoor. Mads Junker had tien minuten na rust de pech dat zijn inzet via de paal terug het veld in stuiterde, maar verder creëerden de geel-zwarten geen heel grote kansen meer.

ADO kreeg de ruimte om te counteren en benutte die elf minuten voor tijd. Wesley Verhoek werd aan de rechterkant weggestuurd en rondde oog in oog met Mateusz Prus koeltjes af: 1-2.

Het leidde tot groot feest in het vak vol ADO-supporters, die zich nu mogen opmaken voor de finale van de play-offs, die donderdag en zondag wordt gespeeld. De tegenstander wordt FC Groningen of Heracles Almelo. De Almeloërs wonnen de eerste wedstrijd met 3-2, duel twee wordt vanmiddag om 14.30 uur gespeeld.