vrijdag, 18. februari 2011 - 11:23 Update: 22-09-2018 21:45

Bejaarde man slachtoffer van babbeltruc

Zwanenburg

De politie kreeg donderdagmiddag een melding van een bejaarde bewoner aan de Sparrenlaan in Zwanenburg dat zijn bankpas zojuist uit zijn woning was meegenomen na een bezoek van twee mannen.

Een verzorgd uitziende meneer belde even daarvoor aan met de vraag of hij even een nummer mocht opzoeken in de telefoongids. De bewoner ging de telefoongids halen en op dat moment is er een tweede man de woning binnen gegaan. Deze persoon heeft een bankpas ontvreemd. De bewoner merkte dit direct op na het vertrek van het tweetal en liet zijn bankpas blokkeren. Enkele ogenblikken later belde er een persoon die zich voordeed als bankmedewerker en deze wilde graag nog even weten wat de pincode was van de meneer.

De politie is opzoek naar de twee mannen die aan de deur zijn geweest bij de meneer en roept daarom mensen op die de mannen hebben gezien in de straat of omgeving, om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Van één van de twee is een beperkt signalement bekend, het gaat om een man van rond de 20 jaar met donker haar en een bol gezicht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: