vrijdag, 22. juli 2011 - 19:41

Burgemeester onaangenaam verast na lekken conceptrapport

Maastricht

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht laat namens de gemeenteraad weten onaangenaam verrast te zijn door het uitlekken van een conceptrapport over het functioneren van de griffie. Hij laat uitzoeken wie verantwoordelijk is voor het lek.

De gemeenteraad heeft een onafhankelijk bureau laten onderzoeken hoe de ondersteuning door de griffie verbeterd kan worden. Het bureau sprak met medewerkers van de griffie en heeft verbeterpunten in kaart gebracht. Na de zomer wordt het vervolgtraject met de betrokkenen besproken.

Bij het onderzoek is onder andere gekeken naar het functioneren van individuele medewerkers, waaronder de raadsgriffier. Burgemeester Hoes hierover: 'Ik vind het vervelend dat een onderzoek naar het functioneren van medewerkers uitlekt. Het is bij dit soort onderzoeken belangrijk om zorgvuldig te zijn. Goed kijken wat de feiten zijn en vervolgens het gesprek aangaan over hoe we de ondersteuning aan de Raad kunnen verbeteren. Door het uitlekken van het rapport worden mensen beschadigd.'

Het rapport naar het functioneren van de griffie was nog niet definitief. Om te controleren of de interviews juist waren weergegeven heeft een aantal betrokkenen het conceptrapport ontvangen. De burgemeester laat uitzoeken wie verantwoordelijk is voor het uitlekken van het rapport.
Provincie:
Tag(s):