vrijdag, 14. oktober 2011 - 11:33

Cokewasserette in portiekwoning Vlaardingen

Vlaardingen

In een portiekwoning in Vlaardingen heeft de Nationale Recherche woensdagavond een cocaïnewasserette ontdekt. Een arrestatieteam hield in de woning vijf verdachten aan.

In de woonkamer, keuken en badkamer troffen de rechercheurs grote bakken aan met benzine, ammoniak en kruiden. Twee kilo natte cocaïne in een pan was vermoedelijk zojuist teruggewonnen uit specerijen. In de woning stonden verder 20-liter jerrycans met benzine en literflessen ammoniak.

De verdachten zijn drie broers van 26, 36 en 37 jaar. De hoofdverdachte is een 49-jarige man uit Amsterdam. Bij de doorzoeking van zijn woning namen de rechercheurs later de op avond nog een plastic zak met 600 gram cocaïne in beslag. De vijfde verdachte is een 42-jarige man uit Almere.

De in beslag genomen cocaïne was vermoedelijk bestemd voor de lokale drugshandel en heeft een straatwaarde van enkele honderdduizenden euro's. In de drugswasserette werd het verdovende middel met behulp van de benzine en ammoniak teruggewonnen uit de specerijen, waarin de drugs op professionele wijze waren opgelost. Hoeveel cocaïne op deze wijze uiteindelijk is gewassen wordt nog onderzocht.
Provincie:
Tag(s):