zondag, 20. november 2011 - 15:13 Update: 08-07-2014 0:55

Cruijff: met deze rvc ga ik niet verder

Amsterdam

(Elfvoetbal) Johan Cruijff of de raad van commissarissen. De 64-jarige clubicoon heeft de landskampioen gedwongen om een keuze te maken.

Update 15.45 uur:
"Met deze rvc ga ik niet verder", zei de legendarische nummer veertien na het onderhoud tussen de ledenraad van Ajax en de rvc dat vandaag werd gehouden in de Amsterdam ArenA. Steven ten Have, Paul Römer, Edgar Davids en Marjan Olfers of Cruijff. Ajax zal moeten kiezen. "Ik heb gezegd dat ik niet met deze rvc doorga. De club moet maar beslissen."

Over de positie van de huidige rvc werd vandaag nog niet gestemd, tot ongenoegen van Cruijff. "Dit zou de laatste ronde zijn, maar dat kan ineens weer niet. Zo komt er steeds wel iets tussen, dit gaat ook weer twee weken duren. Zo is het altijd hier. We zullen over twee weken zien hoe de club beslist."

De vier overige leden van de rvc benoemden, achter de rug van rvc-lid Cruijff om, Louis van Gaal tot algemeen directeur.

Eerdere berichtgeving:
De ledenraad van Ajax en de raad van commissarissen zijn er nog niet uit. In de Amsterdam ArenA zijn beide partijen nog altijd met elkaar in gesprek over de gebeurtenissen van de voorbije periode. Ook Johan Cruijff is bij dat onderhoud aanwezig.

De vergadering stond tot 14.00 uur gepland, maar is nu al een uur uitgelopen. Bekend is dat Steven ten Have, voorzitter van de raad van commissarissen, en Cruijff iedere twintig minuten spreektijd hebben gekregen. Zij hebben allebei een oplossing voordragen om de crisis van de Amsterdamse club op te lossen.

Cruijff hekelt de manier waarop de raad van commissarissen heeft gehandeld omtrent de aanstelling van een beoogde algemeen directeur. Afgelopen woensdag werd Louis van Gaal buiten Cruijff om aangesteld om deze functie vanaf juli 2012 te gaan bekleden. Ten Have hoopt dat Cruijff en Van Gaal gaan samenwerken.

"Het is voor mij vandaag er op of er onder, het heeft al lang genoeg geduurd", zei Cruijff eerder vandaag toen hij de media aansprak. Ook Ten Have hoopt op een verzoening. "Ik hoop dat we er gezamenlijk uitkomen. Of dat nog kan na alles wat is geroepen? Ach, daar zit ook emotie bij."

Tegenover Eredivisie Live hield trainer Frank de Boer zich op de vlakte. "Ik zal wel worden ingelicht. We zullen wel zien. De ledenraad heeft de stem. Ik hoop dat ze een goede beslissing nemen. Een beslissing die de club helpt."
Categorie:
Tag(s):