zaterdag, 14. mei 2011 - 17:23

Een dode en vier zwaargewonden bij frontale aanrijding Biddinghuizen

Biddinghuizen

Bij een frontale aanrijding tussen twee voertuigen op de Harderdijk in Biddinghuizen, zijn zaterdag vier personen zwaargewond geraakt en is één persoon overleden.

Een auto was vermoedelijk bezig met een inhaalmanoeuvre op de Harderdijk in Biddinghuizen, een tweebaansweg. De auto kon te laat terug gaan naar de eigen rijstrook waardoor de auto een tegemoetkomende auto frontaal raakte.

De auto die de inhaalmanoeuvre maakte, sloeg over de kop en belandde twee meter lager op het fietspad. Hierin zaten vier personen van begin twintig jaar, twee mannen en twee vrouwen, waaronder het mannelijke 20-jarige dodelijke slachtoffer.

Of hij de bestuurder van de auto is geweest, is nog onduidelijk. De andere drie personen raakten zwaargewond. De tegemoetkomende auto kwam tot stilstand in de berm. Hierin zat een 38-jarige man, die tevens zwaargewond is geraakt.

De brandweer kwam ter plaatse om de zwaargewonden te bevrijden uit beide voertuigen. De zwaargewonden zijn overgebracht naar academische ziekenhuizen in Zwolle, Utrecht en Amsterdam. Een trauma helikopter kwam ter plaatse en heeft bijstand verleend, de slachtoffers zijn echter vervoerd met ambulances. De Harderdijk is gedurende enkele uren afgezet geweest.

In verband met het familieprotocol worden er nog geen verdere mededelingen gedaan over de identiteit van de slachtoffers. De Verkeersongevallen Dienst van de politie Flevoland doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.
Provincie:
Tag(s):