maandag, 3. oktober 2011 - 18:38

Gebiedsverbod voor misdragingen in Veldhuizen (Leidsche Rijn)

Utrecht

Burgemeester Wolfsen heeft deze week een gebiedsverbod opgelegd aan een 27-jarige inwoner van Utrecht. De man heeft zich in de wijk Veldhuizen (Leidsche Rijn) verschillende keren misdragen waarbij twee buurgezinnen het vooral moesten ontgelden.

De man veroorzaakte al een lange periode overlast in de straat in Veldhuizen. Het laatste jaar zijn de incidenten waarbij hij is betrokken ernstiger geworden.

De man heeft het afgelopen jaar verschillende keren buren beledigd en belaagd, bij een (vermoedelijke) poging tot inbraak een schuttingdeur van de buren vernield, de auto van de buren bekrast en twee keer een lichtmast van de openbare straatverlichting gesaboteerd. De man gedroeg zich voortdurend agressief als hij op zijn gedrag werd aangesproken. Ook is hij verschillende keren door de politie aangehouden. Een voorwaarde, waaronder hij uit voorlopige hechtenis is geschorst, (een verbod zich in de straat te bevinden) heeft hij op 26 september overtreden. De burgemeester besloot daarop dat het nodig en passend is hem nu een gebiedsverbod op te leggen.
Provincie:
Tag(s):