vrijdag, 15. april 2011 - 9:55 Update: 08-07-2014 0:31

HCC: bevorder digitale distributiemethoden

HCC is tegen het plan van staatssecretaris Fred Teeven van Justitie om een downloadverbod in Nederland te introduceren. De vereniging van computergebruikers deelt de mening dat auteursrechten moeten worden beschermd maar vindt tevens dat de overheid de ontwikkeling van digitale distributiemethoden moet bevorderen.

Afgelopen maandag maakte staatssecretaris Teeven bekend dat het downloaden van auteursrechtelijk materiaal onrechtmatig wordt om zo artiesten beter te beschermen. Ook HCC vindt het belangrijk dat artiesten een eerlijke beloning ontvangen voor hun diensten, maar de vereniging kan zich niet vinden in de strengere regels rondom downloaden. Daarom pleit HCC voor nieuwe digitale distributiemethoden die laagdrempelig zijn en tevens de auteursrechten beschermen. HCC draagt hier graag aan bij.

De ontwikkeling van transparante digitale distributiemethoden levert een win-winsituatie op, vindt HCC. Het zorgt ervoor dat de consument op een laagdrempelige en onbezorgde manier van internet gebruik kan blijven maken en de artiest dat krijgt waar hij recht op heeft.
Categorie:
Tag(s):