dinsdag, 17. mei 2011 - 22:59

Kennemer Gasthuis wint Paswerk Prijs 2011

Cruquius

Het Kennemer Gasthuis (KG) heeft de Paswerk Prijs voor Sociaal Ondernemen 2011 gewonnen. In een spannende finale maakte de jury bekend dat het KG heeft gewonnen van de andere twee finalisten: koffiebrander Simon Lévelt en technisch bedrijf Electro Abi.

Uit handen van staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mocht Lummie van der Wende (teamleiderOnderhoud & Beheer van het KG) voor 200 gasten van de Paswerk Relatiedag het beeld ‘Samenwerking’ in ontvangst nemen. Van der Wende: “Ik ben ontzettend trots op het KG, maar vooral ook op alle Paswerk medewerkers en alle KG collega’s, dat wij hebben gewonnen. Vorig jaar waren wij ook finalist, maar toen wonnen wij net niet. Nu wel en daar ben ik bijzonder blij mee. Wij doen bij KG ons uiterste best om Paswerk mensen een plek binnen ons ziekenhuis te geven.

Er werken er nu zo’n 25 bij de algemene schoonmaak, bij specialistische schoonmaak en bij de beddencentrale. Wij kijken continue naar de goed match tussen een medewerker en een vacature.
Met een beetje goede wil en flexibiliteit kun je samen heel veel bereiken.
Ik kan het elke werkgever aanbevelen om met Paswerk in gesprek te gaan.”

Doel Paswerk Prijs

Het doel van de Paswerk Prijs voor Sociaal Ondernemen is om bedrijven en
instellingen te stimuleren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in
zoveel mogelijk gewone functies in gewone bedrijven en instellingen aan het
werk te helpen. Dit is de vierde keer dat de Paswerk Prijs is uitgereikt.

Voor de Paswerk Prijs 2011 lag de focus op de specifieke arbeidsbemiddeling
van Paswerk mensen die extern (weer) een job vinden. Daarvoor zijn er
verschillende routes, zoals detachering en begeleid werken. In feite
voorbeelden van doorstroming en uitstroom van Paswerk medewerkers naar
medewerkers van die bedrijven en instellingen.

Jury overwegingen

De jury van externe, onafhankelijke deskundigen heeft voor de keuze van het
Kennemer Gasthuis de volgende overwegingen: “De directie van het Kennemer Gasthuis staat erg open voor het inpassen van Paswerk medewerkers binnen met name de facilitaire dienst. Al jarenlang werken er vele Paswerk medewerkers in diverse ondersteunende functies binnen het ziekenhuis.

Door de omvang van de facilitaire dienst, maar vooral ook door het proactieve
sociale beleid van het Kennemer Gasthuis worden volop instroom- en
doorgroeimogelijkheden aan Paswerk medewerkers geboden. Er werken mensen op basis van groepsdetachering, individuele detachering en begeleid werken. De jury vindt het Kennemer Gasthuis een waardige winnaar, een voorbeeld bedrijf voor andere bedrijven en instellingen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden.” De jury had vanzelfsprekend ook lovende woorden voor de twee andere finalisten. KG, Electro ABI en Simon Lévelt zijn volgens de jury alle drie prachtige ambassadeurs voor sociaal ondernemen in deze regio.

Foto: Een supertrotse Lummie van der Wende van Kennemer Gasthuis ontvangt als Paswerk Prijs 2011 het beeld ‘Samenwerking’ en het Certificaat uit handen van staatsecretaris Paul de Krom (links) in het bijzijn van juryvoorzitter Dick Veldmaat. (Foto: Paswerk, René Vervloet).
Provincie:
Tag(s):