dinsdag, 23. augustus 2011 - 16:08

Man dreigt bij wooncoöperatie met opblazen woning

De politie heeft maandagmiddag een 35-jarige man uit Emmer-Compascuüm aangehouden. 'De man had eerder die middag gedreigd bij zijn wooncoöperatie dat hij zijn woning zou opblazen en bedreigde daarbij ook een aantal medewerkers', meldt de politie dinsdag.

Arrestatieteam
Hierop is een arrestatieteam ingezet om de man in zijn woning aan de Kastanjelaan aan te houden. De woning is daarna afgezet en doorzocht. In de woning zijn onder meer enkele vuurwerkbommen aangetroffen.


EODOok werd er in de woning een zakje met een onbekende stof aangetroffen. Hiervoor is de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld. Zij hebben de stof veilig gesteld en tot ontploffing gebracht.

Er zijn monsters van deze stof afgenomen en voor onderzoek opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De woning is daarna door de EOD veilig verklaard.

Hennepplanten en kruisbogen
Er zijn tevens 60 hennepplanten aangetroffen en enkele wapens (kruisbogen en verschillende soorten messen). De 35-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau in afwachting van het onderzoek.

De woning is afgelopen nacht bewaakt en de politie gaat dinsdag verder met het doorzoeken van de woning.
Provincie:
Tag(s):