donderdag, 10. maart 2011 - 16:48

M*A*S*H aan het IJ

Amsterdam

Voor de grote militaire oefening ‘Capital Care’ heeft Defensie in Amsterdam een militair hospitaal opgebouwd aan de noordzijde van het Marine Etablissement aan de Kattenburgerstraat in Amsterdam.

De oefening Capital Care, die tot 23 maart duurt, wordt gehouden onder leiding van het 400 Geneeskundig Bataljon, de grootste geneeskundige eenheid binnen de Koninklijke Landmacht.

Compleet ‘mobiel ziekenhuis’
Het militair hospitaal bestaat uit een spoedeisende hulp afdeling, meerdere verpleegafdelingen, operatiekamers, een röntgenafdeling, een laboratorium, een intensive care afdeling en een polikliniek. Om tijdens de oefening een zo reëel mogelijke situatie na te bootsen, worden in het hospitaal regelmatig oefengewonden binnengebracht.

Afghanistan
400 Geneeskundig Bataljon is de afgelopen jaren zeer actief geweest in Afghanistan waar zij zeer specifieke ervaring heeft opgedaan. Nu worden zij ook weer getraind in het ondersteunen van civiele partners met onder andere het opzetten van dit veldhospitaal.

In het kader van intensivering civiel-militaire samenwerking zullen medewerkers van brandweer, politie, de geneeskundige hulpverleningsorganisaties in de regio als ook de 75 veiligheidsofficieren van defensie vanuit het hele land de oefening bezoeken. Zij krijgen via speciale demonstraties een kijkje in de geneeskundige capaciteiten binnen de landmacht.

Ten slotte wordt aspirant-geneeskundig personeel uitgebreid in de gelegenheid gesteld om over de schouders van het hospitaalpersoneel mee te kijken.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):