donderdag, 15. september 2011 - 10:37 Update: 08-07-2014 0:56

Overstap Tyton naar PSV maakt deel uit van groter plan

(Elf Voetbal) Przemyslaw Tyton verruilde deze zomer Roda JC voor het kapitaalkrachtige PSV. De doelman debuteerde afgelopen weekend in het duel met VVV-Venlo (3-3) en lijkt de concurrentiestrijd met Andreas Isaksson al te hebben gewonnen.

Donderdagavond maakt de Pool zijn debuut in de Europa League tegen Legia Warschau.

De doelman is naar PSV gekomen om zich in de kijker te spelen bij de bondscoach van Polen. De sluitpost hoopt tijdens het EK 2012 in zijn vaderland het doel te verdedigen. "De strijd is tot het EK open, heeft de bondscoach gezegd. Maar als ik echt een kans wil maken, moet ik kampioen worden met PSV. Dat komt goed uit, want ik ben niet voor een tweede plek naar Eindhoven gekomen", aldus een strijdvaardige Tyton.

Dat PSV het donderdag opneemt tegen een Poolse club maakt Tyton niet uit. "VVV, Legia, Ajax, een wedstrijd is een wedstrijd. Zelfs als ik slechts twee reddingen verricht, ben ik na afloop doodmoe. Negentig minuten lang heb ik alleen oog voor de bal", vertelt de keeper tegenover het Algemeen Dagblad.

Tyton was niet blij met zijn debuut in De Koel. "Niet goed natuurlijk. Nee, ik heb niet echt fouten gemaakt. Maar ik sta daar om het team te helpen. Het verschil tussen een goede keeper en een topkeeper kan net dat ene stapje van dertig centimeter zijn, net op de goede plek staan. Daar wil ik me telkens in verbeteren."
Categorie:
Tag(s):