zondag, 20. maart 2011 - 22:17

Overvaller restaurant aangehouden

Leeuwarden

De politie heeft zaterdagavond een 23-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van het plegen van een overval. Rond negen uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een restaurant aan de Schrans was overvallen.

De gemaskerde man was het restaurant binnen gekomen en had bij de kassa een personeelslid met een mes bedreigd. De overvaller deed vervolgens een greep in de kassa en verliet het restaurant. Meerdere eenheden van de politie gingen opzoek naar de overvaller.

Nabij de Doelensteeg zagen agenten een man lopen die volledig voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd dan ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij eerder die dag vermoedelijk ook telefoons uit een winkel aan de Wirdumerdijk had gestolen. Tevens kon de man als verdachte worden aangemerkt voor de diefstal van een fiets. Tijdens de fouillering van de verdachte vonden de agenten een mes. Dit mes werd in beslag genomen. De 23-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):