vrijdag, 18. februari 2011 - 10:33

Politie houdt controle om inbraken te voorkomen

Boxtel

Afgelopen avond voerde de politie in diverse gemeenten in Noord-Brabant een grootscheepse controle uit. Zo ook in de Boxtelse woonwijk Boxtel-Oost waar op diverse invalswegen van deze woonwijk alle bestuurders werden gecontroleerd.

Deze controles werden georganiseerd in het kader van een woninginbrakenoffensief. Inbrekers zijn vooral actief in de maanden wanneer de duisternis al vroeg in de avond valt.

Wat houdt het woninginbrakenoffensief nu precies in?

De politie houdt bekende woninginbrekers scherp in de gaten, agenten op straat hebben relevantie informatie om zo zoveel mogelijk woninginbraken te voorkomen. Aansluitend is de politie extra aanwezig in wijken waar veel wordt ingebroken.

De politie vraagt voornamelijk de hulp in van u als burger. Wat kunt u doen? De woninginbrekers tegen houden. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwd? Noteer dan zoveel mogelijk details en bel direct de politie via 0900-8844. In een acute noodsituatie kunt u direct het alarmnummer 112 bellen.
Provincie:
Tag(s):