woensdag, 16. november 2011 - 9:58

Politie zoekt Ajax-supporter Rick Halman voor betrokkenheid dodelijke schietpartij

Amsterdam

De politie is op zoek naar de 28-jarige Rick Halman die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige dood van een 24-jarige Amsterdammer op zaterdag 29 oktober 2011.

Het slachtoffer raakte in de vroege morgen van zaterdag 29 oktober, tussen vier en vijf uur, dodelijk gewond nadat er op hem was geschoten op de kruising van de Ruysdaelkade met de Albert Cuypstraat. Drie andere mannen brachten de gewonde met een personenauto naar het ziekenhuis waar de man vrijwel direct overleed. Agenten hielden het drietal in de omgeving van het ziekenhuis aan. Zij zijn later weer in vrijheid gesteld.

Een Team Grootschalige Opsporing heeft de zaak in onderzoek genomen en kreeg Rick Halman daarbij als verdachte in beeld. “Ondanks alle inspanningen die wij tot nu toe hebben verricht is het ons niet gelukt de verblijfplaats van deze verdachte te ontdekken”, zegt de leider van het onderzoek. “Van Rick Halman weten wij echter dat hij onberekenbaar kan zijn en tot de harde kern van Ajax-supporters behoort. Het is ons er alles aan gelegen hem zo snel mogelijk aan te houden. Het publiek kan ons daarbij helpen. Men moet niet zelf tot actie over te gaan maar direct de politie bellen.”

Mensen die de verblijfplaats van Rick Halman kennen of die hem kort geleden hebben gezien of weten waar hij na 29 oktober is geweest, worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen via 020-5592300 of met de Nationale Criminele Inlichtingen Eenheid (NCIE) op telefoonnummer 079-3458999. Een anonieme tip kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De foto en naam van de verdachte is geplaatst op de Nationale Opsporingslijst. Deze is te vinden via de site www.depolitiezoekt.nl en www.politie.nl.

Of download via de Android-market en de app-store van Apple de gratis app van depolitiezoekt.nl.

De politie geeft in uitzonderlijke gevallen en slechts na toestemming van de voorzitter van het College van procureurs-generaal en de voorzitter van het Landelijk Platform Opsporingsberichtgeving een naam en foto van een verdachte vrij. Dat gebeurt voornamelijk bij personen die worden verdacht van door hen gepleegde misdrijven waarbij iemand om het leven is gebracht. Een ander criterium is dat het rechercheteam alle andere mogelijkheden gebruikt heeft om de bekende verdachte op te sporen en aan te houden.
Provincie:
Tag(s):