woensdag, 21. september 2011 - 14:16 Update: 08-07-2014 0:56

RBC Roosendaal gaat doorstart in Hoofdklasse eisen

Roosendaal

(Elfvoetbal) RBC Roosendaal maakt een doorstart. De KNVB heeft laten weten dat de West-Brabantse club volgend seizoen mag instromen in de Vijfde Klasse van het amateurvoetbal.

De initiatiefnemers hadden volledig ingezet op een directe plek in de Hoofdklasse. "De voetbaltechnische kwaliteit van de organisatie RBC Roosendaal is door de uitstroom van talentvolle jeugd naar elders niet meer te vergelijken met die van onmiddellijk na het faillissement. Toen kon RBC dus wel instromen in de hoofdklasse, nu niet meer", motiveert Rob de Leede, woordvoerder van de KNVB, de beslissing tegenover BN/De Stem.

Het besluit van het sectiebestuur is bij de stichting RBC Roosendaal, die sinds 25 augustus met Theo Kras, Noud Bominaar Vincent van Son, Pierre van Oosterhout en Dik Kroesbeek een volledig nieuwe bestuurlijke bezetting kent, verkeerd gevallen. "Een tegenvaller. Je mag toch verwachten dat de KNVB bij het nemen van een dergelijk besluit het verleden mee laat wegen. Daar wordt aan voorbijgegaan", zegt Theo Kras, voormalig bestuurslid van RBC, in hetzelfde regionale dagblad. "Daarom zullen we alle beroepsmogelijkheden aangrijpen om dit besluit aan te vechten. We zijn strijdbaar."

Noud Bominaar, al vele jaren prominent aanwezig in de jeugdopleiding van RBC Roosendaal, zegt dat de reglementen van de KNVB niet sluitend zijn op het vlak van het in laten stromen van clubs op een hoger niveau. "Onze specialisten zullen de inhoud van de brief bestuderen en kijken op welke gronden we dit besluit aan kunnen vechten. We geven het in elk geval niet op," meldt hij in BN/De Stem.

Nu moet er zo snel mogelijk een vereniging worden opgericht om alles mogelijk te maken. De stichting RBC Roosendaal wordt het eerste lid en kan zich daarna opheffen. De verkiezing van een dagelijks bestuur door de leden is de volgende stap en vervolgens worden de diverse commissies benoemd. Zo verloopt de ombouw naar amateurclub. De uitspraak van de KNVB vormde een forse tegenvaller. Kras: "We geven niet op. Pas als alle beroepsprocedures niets uithalen, zullen we ons neerleggen bij het feit dat we in de vijfde klasse moeten beginnen. Dan moet het maar."

Over een speellocatie is nog geen contact geweest met de gemeente. "Als hoofdklasser kun je natuurlijk aan het stadion denken. Als vijfdeklasser is dat geen optie. Ook voor sponsors is een start in de vijfde klasse niet boeiend. Terwijl ik zeker weet dat heel wat sponsors terug zullen keren naar RBC als we in de hoofklasse mogen beginnen", zegt Bominaar.

Kras herhaalt in hetzelfde medium daarom nog maar eens dat hij zich niet neerlegt bij het bericht dat gisteren uit Zeist kwam. "Onze aanhang schaart zich massaal achter de vereniging. We hebben een historie. Die kun je niet negeren. Als je in de vijfde klasse moet beginnen, kun je pas over zeven jaar in de top van het amateurvoetbal komen. Die periode is te lang om te denken aan een eventuele terugkeer naar het betaalde voetbal via de topklasse. Ik begrijp het niet. De KNVB moet zich toch realiseren dat in een stad met 80.000 inwoners meer moet kunnen dan met twee ploegen in de tweede klasse spelen."
Categorie:
Tag(s):