dinsdag, 19. april 2011 - 20:03

Schoolgebouw ontruimd na onwelgeworden leerlingen

Bergen op Zoom

Hulpverleningdiensten rukten dinsdagmiddag 19 april uit naar het Doncalli college omdat een aantal leerlingen niet goed was geworden. Dit heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt.

Eén onwel geworden leerling is voor medisch onderzoek (hyperventilatie) naar het ziekenhuis vervoerd. Tien andere werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Bijgebouw
De gezondheidsklachten ontstonden door nog onbekende oorzaak in een bijgebouw van het Doncalli college aan het Tuinderspad in Bergen op Zoom.

’Vreemde lucht’
Het bericht dat er vier leerlingen waren flauw gevallen kwam rond 15.15 uur bij de gemeenschappelijke meldkamer. Bij de melding werd gesproken over een 'vreemde lucht' die geroken werd.

Ontruiming
Omdat niet duidelijk was wat er precies aan de hand was, gingen de schoolleiding en hulpverleningsdiensten direct over tot de ontruiming van het bijgebouw. De brandweer verrichtte metingen waarbij niets werd aangetroffen.

Ook mogelijke koolmonoxide, wat in eerste instantie werd gesuggereerd, werd niet gemeten. Dat kon achteraf gezien ook niet, want het gebouw is uitgerust met een elektrisch verwarmingssysteem.

Warm
Vooralsnog gaan de hulpverleningsdiensten er van uit dat de betrokken kinderen mogelijk door de warmte bevangen zijn. Dit wordt onderbouwd door de warmtemeting die de brandweer deed. Een kwartier na de ontruiming bedroeg de temperatuur in het bijgebouw nog 30 tot 32 graden Celsius.
Provincie:
Tag(s):