maandag, 21. februari 2011 - 10:28

Schoonmaakbedrijf verdacht van onderbetaling Polen

Rotterdam

Bij een schoonmaakbedrijf in Rotterdam is vorige week de administratie in beslag genomen op verdenking van onder meer onderbetaling van Poolse werknemers.

De inbeslagname volgde op nachtelijke controles in een gecombineerde actie van overheidsinstanties op dertien locaties in het hele land. Poolse werknemers van dit bedrijf bleken zeven nachten per week schoonmaakwerk te doen tegen te lage lonen.

Vijftien Poolse werknemers zeiden wekelijks zestig tot zeventig uur te werken tegen een salaris van zo’n vier à vijf euro netto per uur. Behalve onderbetaling wordt het schoonmaakbedrijf verdacht van het voeren van een onjuiste loonadministratie. Sommige werknemers bleken niet opgenomen te zijn in de loonadministratie van het bedrijf, anderen voor te weinig uren.

Verder zijn er vermoedens van valsheid in geschrifte. De administratie is in beslag genomen. Naast de vijftien Polen zijn acht werknemers met andere nationaliteiten aangetroffen. Hiervan bleken er twee een uitkering te krijgen.

De controles zijn het werk van Schoonmaakinterventieteams (SIT). Hierin werken samen: de Arbeidsinspectie, de Belastingdienst, UWV en politie.
Provincie:
Tag(s):