maandag, 28. februari 2011 - 18:50

Stemmen in de nacht

In de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 maart brengen burgemeester Ferd Crone en Commissaris van de Koningin van de provincie Fryslân John Jorritsma om 0.00 uur als eerste hun stem uit voor de Provinciale Statenverkiezingen. Dit doen zij tijdens het verkiezingsfeest The Choice dat in stadsschouwburg De Harmonie plaatsvindt.

In de nacht van 1 op 2 maart is het in Leeuwarden mogelijk om al vanaf 00.00 uur te stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Vlakbij de ingang van Stadsschouwburg De Harmonie wordt hiervoor een mobiel stembureau ingericht. De gemeente Leeuwarden denkt dat door het nachtstemmen het voor met name jongeren en ‘vroegstemmers’ aantrekkelijker wordt om te stemmen. Stemmen bij de Harmonie kan tot 6.30 uur. Tijdens de stemdag, woensdag 2 maart, wordt het mobiele stembureau ingezet om de studenten van de hogescholen van dienst te zijn.

In Stadsschouwburg De Harmonie vindt het verkiezingsfeest The Choice plaats, georganiseerd door Jongeren & Politiek Fryslân (JPF). Van 21.30 tot 02.30 uur staat alles in het teken van de DJ’s en de beste beats. Vanaf middernacht is het mogelijk om te stemmen, buiten in het mobiele stembureau voor de Harmonie.
Provincie:
Tag(s):