zaterdag, 5. november 2011 - 11:33

Stoffelijk overschot gevonden in uitgebrande loods Nuth

Nuth

Bij de grote brand die vrijdagavond woedde op een industrieterrein in Nuth is een persoon lichtgewond geraakt. Een tweede persoon zou zich mogelijk nog in de uitgebrande loods bevinden, zo meldt de brandweer.

Update:
Zaterdag, rond 11.30 uur, heeft de politie een stoffelijk overschot aangetroffen in de loods in Nuth die afgelopen nacht is uitgebrand. De identiteit zal door nader onderzoek vast moeten worden gesteld. Dit kan enige tijd duren.

Eerdere berichtgeving:
De brand verwoestte een loods. Een 36-jarige Pool raakte lichtgewond. Een tweede persoon bevond zich mogelijk ook in de loods. Deze is tot nu toe niet gevonden. De kans dat iemand levend in het gebouw aanwezig is, is nihil. Om deze reden hebben de hulpdiensten besloten de zoektocht vrijdagavond te staken en verder te gaan met nablussen. Zaterdagochtend wordt de zoektocht voortgezet, als de situatie daarvoor veilig genoeg is. Ook zal dan onderzocht worden wat de oorzaak van de brand is.

Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Dit blijkt uit metingen van de brandweer. Om die reden is er geen advies gegeven om ramen en deuren te sluiten. Er zijn ook geen klachten van omwonenden.

Door het draaien van de wind kunnen er asdeeltjes terecht komen in Schinnen. Deze zijn niet gevaarlijk. Als inwoners hier vragen over hebben, kunnen ze bellen met 043 — 361 7070.
Provincie:
Tag(s):