woensdag, 16. november 2011 - 11:58

Studente (22) komt om het leven bij verkeersongeval in Tilburg

Tilburg

Een 22-jarige studente kwam dinsdagavond om het leven bij een verkeersongeval in haar woonplaats Tilburg. De jonge vrouw werd op de Stadhuisplein geschept door een automobilist. Na het ongeval arresteerde de politie de 19-jarige veroorzaker.

Het noodlottige ongeval gebeurde rond 20.35 uur op de kruising Stadhuisplein / Bisschop Zwijsenstraat. Het 22-jarige slachtoffer fietste over de Bisschop Zwijsenstraat in de richting van het Stadhuisplein te Tilburg. Toen ze bij het Stadhuisplein de weg overstak werd ze aangereden door een passerende automobilist. Deze 19-jarige Tilburger reed in een blauwe Nissan Sunny en kwam vanuit de richting van het centrum (Paleisring). Het slachtoffer werd door de klap door de lucht geslingerd en kwam op het wegdek terecht. Ze overleed vrijwel direct aan haar verwondingen.

De 19-jarige automobilist werd gearresteerd en in voorarrest gesteld op verdenking van overtreding van artikel 6 Wegenverkeerswet 1994 (Als verkeersdeelnemer verkeersongeval met dodelijke afloop veroorzaken). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er waren diverse getuigen van het ongeval. Zij werden opgevangen in het nabijgelegen stadhuis, dat meteen haar deuren opende om opvang te verlenen. Hier waren ook medewerkers van Bureau Slachtofferhulp aanwezig.

De kruising werd afgesloten zodat verkeersongevalanalisten de plaats van het ongeval konden onderzoeken en sporen veilig te stellen. Ook werden er foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. De politie heeft de nabestaanden van de 22-jarige vrouw op de hoogte gesteld van de trieste gebeurtenissen.
Provincie:
Tag(s):