woensdag, 28. september 2011 - 20:48

TT-circuit Assen aangevallen vanuit de lucht

Assen

Onder dekking van 4 Apache-gevechtshelikopters hebben 4 Chinook- en 2 Cougar-transporthelikopters vanochtend 180 luchtmobiele militairen op het TT-circuit in Assen gedropt voor een eerste aanval op ‘International Airport Redland’.

De grootschalige luchtmobiele aanval is een van de belangrijkste onderdelen van oefening Falcon Autumn, welke momenteel in een groot deel van Nederland speelt.

Deze eerste groep militairen rukte over 3 assen op over ‘het vliegveld’ richting de commandopost van de rebellen. Ze stuitten daarbij geregeld op zwaarbewapende tegenstanders wat resulteerde in man-tegen-man gevechten op en rond de start- en landingsbanen. Aan beide zijden vielen slachtoffers. Ook werd een flink aantal dode en gewonde tegenstanders aangetroffen die nog voor de eerste aanval waren uitgeschakeld door de Apache’s.

Terwijl de eerste ‘wave’ militairen langzaam over het vijandelijke terrein vorderde, sprongen een paar kilometer verderop zo’n 40 parachutisten uit 2 C-130 transportvliegtuigen om het doelwit vanaf een ander kant aan te vallen. Andere militairen namen verdedigende posities in rond de landingsplaatsen om de continue aanvoer van materieel mogelijk te maken.

Basiskamp

De aanval is bedoeld om een belangrijk rebellenbolwerk uit te schakelen. Daarnaast vormt 'het vliegveld' midden in rebellengebied een ideale plek voor een basiskamp om de rebellen verder te bestrijden en in contact te komen met de lokale bevolking.
Provincie:
Tag(s):