maandag, 19. september 2011 - 9:58

Vrijwilligersbijeenkomst tegen Eenzaamheid

Nijmegen

Op 29 september 2011 organiseert Coalitie Erbij in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Nijmegen  en de Zonnebloem een bijeenkomst in Nijmegen voor vrijwilligers die een onmisbare rol spelen in de strijd tegen eenzaamheid.

Eén op de drie Nederlanders voelt zich eenzaam. Eenzaamheid is een groot probleem dat onder alle lagen van de bevolking voorkomt en vaak ook een onzichtbaar probleem. Vrijwilligers komen geregeld in contact met mensen die zich alleen voelen of sociaal geïsoleerd zijn en kunnen veel voor deze mensen betekenen. Niet zelden zijn vrijwilligers helden in de strijd tegen eenzaamheid.
Tijdens de bijeenkomst komen de volgende vragen aan bod: wat is eenzaamheid en hoe signaleer je, voorkom je en bestrijd je eenzaamheid als vrijwilliger? Naast een verdiepende presentatie en diverse opdrachten worden tips aangeboden die zij kunnen toepassen in hun dagelijkse werk. Daarbij staan discussie en het uitwisselen van ervaringen centraal.

De bijeenkomst vind plaats in Wijkcentrum de Ark van Oost, Cipresstraat 154 in Nijmegen, van 12.30 tot 15.30 uur, inloop vanaf 12.00 uur.  Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst via www.eenzaam.nl <http://www.eenzaam.nl> . Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Toegang is gratis en de deelnemers krijgen een lunch aangeboden door Coalitie Erbij, de Vrijwilligerscentrale en de Zonnebloem .
De vrijwilligersbijeenkomsten zijn onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid, 22 september t/m 1 oktober. Het thema van de week is ‘Voorkom eenzaamheid, versterk je Sociaal Konvooi’. Hiermee wil Coalitie Erbij de aandacht vragen voor het belang van het onderhouden en versterken van een sociaal netwerk. In totaal organiseert Coalitie Erbij vijftien vrijwilligersbijeenkomsten.

Aan deze bijeenkomsten werken onder meer de volgende organisaties mee: Nationale Vereniging de Zonnebloem, Legers des Heils, Sensoor Nederland. Het VSB Fonds is de belangrijkste sponsor van de Week tegen Eenzaamheid.
Provincie:
Tag(s):