woensdag, 19. september 2012 - 14:03 Update: 08-07-2014 0:26

10e Chocoladefestival van Zutphen tegen kanker

Zutphen

Zondag 30 september vind in Zutphen het 10e Chocoladefestival plaats.
In de gehele stad vinden diverse activiteiten plaats die alles te maken hebben met chocolade.

Een kleine greep hieruit zoals demonstraties bonbonmaken, schilderen en beeldhouwen, chocolade fonteinen, dichten met chocoladeletters en voor de kinderen zijn er onder anderen een schoonheid salon, ze kunnen hun eigen schilderij maken en er is vol op te proeven.

De muzikale omlijsting is in handen van Marlies Claassen en de band van Ton Klein, zij spelen op de Houtmarkt, Laarstraat speelt Rik Stokes met zijn leerlingen. In het Hampshirehotel is er een grote chocoladefondue en bij de Stadsbrouwerij kan men een chocoladebiertje drinken. Op veel plaatsen in de stad is er dus wat te doen.

Als hoogtepunt van deze dag wordt er op de zaterdag vooraf een poging gedaan om het grootste chocolade mozaiek van de wereld te maken met als thema "Zutphen" op de kaart.

Het zal bestaan uit 17500 chocolade dominosteentjes en een oppervlakte hebben van ruim 21 vierkante meter.Het vorig record van 14 februari 2011 was 18,3 vierkante meter.

Tijdens de opening op zondag zal het onthuld worden en vervolgens zullen de steentjes verkocht worden voor het KNF kankerfonds.

Tijden en locaties
Van: 12:30 tot 17:00.
Locatie: Houtmarkt, Zaadmarkt, Groenmarkt, Lange Hofstraat, Korte Hofstraat, Nieuwstad, Overwelving, Schupstoel, Beukerstraat, Laarstraat en Turfstraat
Categorie:
Tag(s):