zaterdag, 11. augustus 2012 - 15:25

Agenten redden bejaarde vrouw uit Maas Waalkanaal

Nijmegen

Agenten hebben vrijdagavond een 76-jarige vrouw uit het water gered. De vrouw was 's middags gaan wandelen en door nog onbekende oorzaak in de Maas Waalkanaal terecht gekomen.

Een schipper zag de vrouw even na zeven uur in het water liggen bij de brug ter hoogte van de Van Boetbergweg en waarschuwde de politie.

Meteen werden andere schippers opgeroepen om rustig te varen. Het duurde even voordat de vrouw werd aangetroffen. Een politieman sprong in het water en haalde haar naar de kant. Omdat zij het erg koud had pakten de collega's haar in met thermodekens.

Ambulancepersoneel heeft de vrouw, die een verwarde indruk maakte, ter plekke nagekeken en vervolgens overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.

Indentiteit
Aanvankelijk kon de politie geen identiteit vaststellen en werd via Twitter een signalement verspreid met een oproep. Ook is een foto van de vrouw genomen, wat even later leidde tot herkenning bij omstanders. De politie ging op het betreffende adres langs en kon zo alsnog haar identiteit achterhalen. Daarna is de 76-jarige met haar familie herenigd.
Provincie:
Tag(s):