donderdag, 22. november 2012 - 10:40 Update: 08-07-2014 0:44

Alderweireld: 'Schande dat PSV en Twente niet doorgaan'

(Elf Voetbal) Ajax-verdediger Toby Alderweireld geeft in het nieuwe ELF Voetbal Magazine PSV en FC Twente er van langs, omdat die clubs zich niet langer serieus richten op de Europa League.

"Zeggen ze: 'we gooien lekker alles op de competitie'. Maar je bent toch voetballer geworden om mooie wedstrijden te spelen? Het is een schande dat die clubs niet doorgaan in de Europa League. Voor ons zou de derde plek in de poule van de Champions League geweldig zijn. Als we uitgeschakeld worden, hoor je mij niet zeggen dat het lekker is dat we eruit liggen. Je speelt toch competitie om Europees voetbal te halen? Wat een onzin!"

De Belgische verdediger denkt dat Ajax dit seizoen nog meestrijdt om de landstitel in de Eredivisie. "Als we de schade kunnen beperken tot de winterstop en een stukje terugkomen, waarom niet? Je moet nooit opgeven. Als je ziet wat we de laatste twee jaar hebben gedaan… Toen is het gelukt. Dat wil niet zeggen dat we het weer gaan doen, maar het laat zien dat we nog wel een kans hebben. We zullen er heel hard voor moeten knokken."

Alderweireld is na de succesvolle overstappen van zijn landgenoten Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen nog niet bezig met een vertrek uit Amsterdam. "Thomas was bijna 24 toen hij naar Arsenal ging. Jan is twee jaar ouder dan ik, 25, en pas vorig jaar vertrokken. Dus als ik hun route volg, zou ik niet komende zomer vertrekken, maar het jaar erop. Ik heb nog tijd me verder te ontwikkelen en hetzelfde pad te nemen."
Categorie:
Tag(s):