donderdag, 1. november 2012 - 13:00 Update: 08-07-2014 0:29

ANWB: Filezwaarte daalt in oktober 40 procent

De drukte op de Nederlandse wegen is in de afgelopen maand opnieuw sterk afgenomen. Ten opzichte van de gemiddelde filezwaarte in oktober is er een daling van 40 procent. Dit blijkt uit de filecijfers van de ANWB. Vooral tijdens de avondspits was het veel minder druk.

Automobilisten rond Utrecht profiteerden het meest van de kortere files. Op de wegen rond Rotterdam waren de spitsen niet veel minder druk dan in voorgaande jaren.

De drukste spits van vorige maand was die van maandagochtend 29 oktober. Er stond toen ruim 400 kilometer file. Door een combinatie van regen en ongelukken waren de dagelijkse files een stuk langer. De meeste vertraging had het verkeer op de A15 van Nijmegen naar Gorinchem na een ongeluk bij Wadenoijen. De file liep op tot 21 kilometer met een vertraging van meer dan anderhalf uur.

Dat ook weekends niet filevrij zijn bleek op zondag 14 oktober. Bij het Utrechtse knooppunt Lunetten (A12/A27) gebeurde een opvallend ongeluk. Een auto van een trouwstoet belandde in de berm en reed daarna achteruit tegen een camper. Daarbij vielen een paar gewonden. Omdat ook de gasten van het huwelijk stilhielden op de rijbaan, stonden er tien auto's langs de kant. Dat trok natuurlijk nogal wat bekijks, met files tot gevolg op zowel de A27 naar Almere als de A12 vanuit Den Haag.
Categorie:
Tag(s):