vrijdag, 15. juni 2012 - 23:46

Damwand Waalkade Nijmegen instabiel

Nijmegen

De Waalkade in Nijmegen is zaterdagavond laat tussen de Grotestraat en Veemarkt uit voorzorg afgesloten voor al het verkeer. Reden hiervan is het vermoeden van een mogelijk instabiele situatie rond de damwand die daar ligt.

De damwand aan de Waalkade wordt sinds eind 2011 gecontroleerd op stabiliteit. Dit gebeurt door inspecties ter plaatse en door meetapparatuur in de damwand. Begin deze week kwam uit een meting het vermoeden naar voren dat de damwand instabiel is. Daarna is verder onderzoek gedaan. Vrijdag 15 juni heeft dit onderzoek geleid tot het besluit het deel van de Waalkade tussen Grotestraat en Veemarkt af te sluiten voor al het verkeer. Dit gaat op vrijdag 15 juni om 24.00 uur in. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Binnenkort zal vanuit het water steen gestort worden tegen de damwand. Nadere metingen en controles gaan uitwijzen wat hier de effecten van zijn en welke maatregelen eventueel verder getroffen moeten worden. Dan zal ook duidelijk worden of de Waalkade afgesloten blijft of weer open kan.
Provincie:
Tag(s):