woensdag, 25. april 2012 - 15:26

Drietal aangehouden voor diefstal cosmetica

Bolsward

De politie heeft dinsdagmiddag in Bolsward een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 23- en 39-jarige inwoonster van Rennes (Fr) aangehouden op verdenking van het plegen van diverse winkeldiefstallen.

Rond 15.45 uur werden de drie verdachten betrapt tijdens de diefstal van cosmetica in een cosmeticawinkel aan de Oosterdijk in Sneek. Na de diefstal ging het drietal ervandoor. Een getuige die de diefstal zag gebeuren, belde direct via 1-1-2 de politie en gaf een goed signalement en loop richting door.

Door informatie uit Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) netwerk van aangesloten winkelbedrijven kwam informatie dat de verdachten in Bolsward waren gesignaleerd. Agenten zagen een van de verdachten in een auto op de Nieuwmarkt rijden waarna men hem aanhield. In de omgeving werden de twee vrouwen lopend aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij ook werden aangehouden. In de auto van de verdachten werden tassen vol met daarin gestolen goederen aangetroffen. De auto en goederen werden inbeslaggenomen. Uit onderzoek bleek dat de verdachten diezelfde dag ook winkeldiefstallen hadden gepleegd in een cosmeticawinkel aan de Midsstraat in Joure.
Provincie:
Tag(s):