zaterdag, 14. juli 2012 - 11:43

Drukte op wegen door vakantieverkeer

Dit weekend op zomervakantie? Hou rekening met de afsluiting van de A5 in Duitsland en extra drukte door de nationale feestdag (quatorze juillet, zaterdag 14 juli) in Frankrijk. Dit meldt de ANWB op de website.

In Nederland begint dit weekend de schoolvakantie voor het voortgezet onderwijs in de regio Noord. In het zuiden van het land begint de bouwvak. Toch zal het begin van de zomervakantie voor bijna 1 miljoen Nederlanders geen grote problemen geven op de Nederlandse wegen. Veel mensen zijn al weg en de spitsdrukte is grotendeels ingezakt.

Druk wordt het wel, en dan vooral op zaterdag, op de wegen in de landen om ons heen. De zondag is de betere reisdag in het weekend.

Buitenland

België
In verband met de Gentse Feesten (van zaterdag 14 juli tot en met maandag 23 juli) extra drukte op de wegen naar Gent. De organisatie rekent dagelijks op meer dan 100.0000 bezoekers. Wie naar Gent wil, kan het beste met het OV reizen.

Weinig tankstations in Belgische Ardennen

Het wil nog wel eens gebeuren dat Nederlanders in de Belgische Ardennen zonder benzine komen te staan als ze op weg naar hun vakantiebestemming goedkoop in Luxemburg willen tanken. Langs de Belgische snelwegen zijn, dichtbij het goedkope Luxemburg, niet zoveel tankstations. Op de route Luik - Luxemburg zit een benzinestation even te zuiden van Luik langs de E25 tussen afrit 44 en 45. Langs de E411 Brussel - Luxemburg is er een tankstation tussen de afritten 22 en 22a.

Dichterbij de grens moet men de snelweg af om te tanken. Zo is er bij Neufchateau (afrit 27 van de E411) een tankstation van Octa+ en onderaan de afrit 29 van dezelfde snelweg het Truckcenter Habay met een Total-tankstation.

Frankrijk:
Dit weekend flinke files op de route door de Rhônevallei A7 Lyon-Orange, de A9 richting Spanje en de A40 Mâcon richting Genève (mede door werkzaamheden).

Duitsland:
De Duitsers sluiten dit weekend twee belangrijke vakantieroutes af vanwege werkzaamheden, te weten de A5 en de A8.

De A5 Karlsruhe - Basel, is tussen Baden-Baden en Buhl in beide richtingen dicht van vrijdag 13 juli 22.00 uur tot zondag 14 juli 02.00 uur.
De ANWB adviseert de A5 dit weekend te mijden

De A8 Stuttgart richting München, wordt bij Ulm afgesloten van zaterdag 14 juli 20.00 uur tot zondag 15 juli 05.00 uur.

Vooral de afsluiting van de A5 heeft gevolgen voor Nederlanders die onderweg zijn naar Zwitserland en Italië. Verder is er kans op vakantiefiles op de wegen rond Hamburg (A1/A7), Neurenberg (A3) en München (A99). Grote kans op lange files op de wegen rond Hamburg (A1/A7), Neurenberg (A3) en München (A99).

Zwitserland:
De wachttijd voor de Sint Gotthardtunnel zal flink oplopen. Die maakt deel uit van de belangrijke vakantieroute A2 Bazel-Chiasso.

Oostenrijk:
Vakantiegangers moeten geduld opbrengen op ondermeer de A10 Salzburg-Villach, de A11 richting Slovenië voor de Karawankentunnel en op de A12/A13 Kufstein-Innsbruck-Brenner.

Italië:
Veel vertraging wordt verwacht op routes naar de kust, ondermeer op de A1/A14 Modena-Bologna-Rimini.
Provincie:
Tag(s):